Fejléc háttérkép

Dr. Balogh Brigitta

Szülész-nőgyógyász szakorvos

Szolgáltatások

 • Komplex nőgyógyászati vizsgálat

  A komplex nőgyógyászati vizsgálat során részletes anamnézis (kórelőzmény) felvételt követően első lépésben a külső nemi szervek alapos vizsgálata történik. Ezt követően hüvelyi feltárás következik, melynek keretében a hüvely és a méhnyak megtekintésére, ill. rákszűréshez és hüvelyváladék vizsgálathoz, szükség esetén STD (nemi úton terjedő) betegségek diagnosztikájához szükséges mintavétel elvégzésére van lehetőség. A hagyományos bimanuális nőgyógyászati vizsgálat után hüvelyi ultrahangvizsgálat végzésére van lehetőség, melynek keretében a belső női nemi szervek eltérései és kóros állapotai diagnosztizálhatóak. A vizsgálat befejezéseként az emlők áttapintása történik.
 • Rákszűrés

  Az negatív eredmények esetén évente ajánlott rákszűréshez a mintavétel hüvelyi feltárás során történik. A cytológiai vizsgálathoz a mintát külső laboratóriumba küldjük, az eredmény kb. két hét alatt érkezik vissza, melynek eredményéről kérésére emailben tájékoztatjuk. A vizsgálat keretében kolposzkópos vizsgálat is történik. A vizsgálat HPV tipizálással is kiegészíthető, mely a szűrés hatékonyságát jelentősen fokozhatja.
 • Terhesgondozás

  Terhesgondozásba vétel, a várandósság alatt szükséges vizsgálatok elrendelése, ill. a hozott leletek megbeszélése, ellenőrzése. A vizit során vérnyomásmérés és vizeletvizsgálat, valamint tájékozódó jellegű ultrahangvizsgálat is történik.
 • Ultrahang diagnosztika

  A nőgyógyászati ultrahangvizsgálat során a méhnyak és a méh izomzata és a méhnyálkahártya betegségeinek felismerésére, a petefészkek szerkezetének megítélésére, valamint a kismedence egyéb szerveinek áttekintésére van lehetőség. A vizsgálat általában hüvelyi ultrahangvizsgálatot jelent, de szükség esetén, telt hólyag mellett hason keresztül is elvégezhető.

  A szülészeti ultrahangvizsgálat terhességi kortól függően hüvelyi és hasi úton is történhet. A vizsgálat során a magzat és a méhlepény elhelyezkedését, a magzatvíz mennyiségét, a magzat szerveinek anatómiai felépítését és az életműködéseit vizsgáljuk.

  A rendelőben csak tájékozódó jellegű ultrahang vizsgálat végzésére van lehetőség, genetikai szűrővizsgálatok nem történnek.

 • Hüvelyi fertőzések diagnosztikája

  Panaszok esetén a nőgyógyászati vizsgálat során lehetőség van hüvelykenet mikroszkópos vizsgálatához, szükség esetén tenyésztéses vizsgálathoz is mintavételre. A mintákat külső laboratóriumba küldjük. Az eredmény megérkezését követően kontroll konzultáció keretében történik a szükséges kezelés megbeszélése.
 • STD vizsgálatok

  A szexuális úton terjedő betegségek tüneteinek észlelésekor lehetőség van ezen kórokozók (pl. chlamydia, mycoplasma, ureaplasma, trichomonas, neisseria, herpes, HPV stb.) kimutatására irányuló laboratóriumi vizsgálatok elvégzésére is. A diagnózis felállítását követően célzott kezelés kezdhető.

 • Fogamzásgátlási tanácsadás

  Fogamzásgátlási tanácsadás keretében részletes tájékoztatás történik a különböző fogamzásgátlási módszerekről, ezek előnyeiről és hátrányairól, majd egyénre szabottan próbáljuk megtalálni a legkényelmesebb és legbiztonságosabb megoldást.

 • Gyermeknőgyógyászat

  Fertőzések diagnosztikája kisgyermekkortól, menstruációs panaszok kivizsgálása és kezelése, tinédzser ambulancia, ultrahang vizsgálatok végzése